programma van de Laurenskerk

Zomerpauzeconcert met Dick Sanderman

Dinsdag 13 augustus 2024 12:45 tot 13:30 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Zomerpauzeconcert met Dick Sanderman

Dick Sanderman studeerde orgel bij Jaap Dragt aan het Conservatorium te Zwolle. Verder volgde hij zomercursussen bij o.a. Daniel Roth, Hans Haselböck en Jean Guillou.
In 1983 werd hij winnaar van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours te Bolsward. Hij concerteerde onder meer in Napels (1981), in Engelse kathedralen (1988), Parijs (1991), Jeruzalem (1999), Oxford (2012), Vilnius (2013), Harrogate (2015, 2017) en Horbury (2023). Dick Sanderman was 48 jaar verbonden aan de Muziekschool in Rijssen, waarvan bijna 40 jaar als directeur. In september gaat hij daar met pensioen. Hij is stadsorganist voor het orgel in het gemeentehuis van Rijssen. Als kerkorganist is hij verbonden aan de protestantse gemeenten van Rijssen en Hellendoorn.

Dick is redactielid van het maandblad De Orgelvriend en fungeert als gecommitteerde tijdens examens kerkelijk orgelspel. Mede vanwege zijn verdiensten voor de kerkmuziek werd hij in 2015 benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Sanderman speelt o.a. werken van Jan Pieterszn Sweelinck, Jacob Wilhelm Lustig, Andrew Carter en Berthold Tours.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Dick Sanderman
– Psalm 96

Cor Kint
– Prélude Pastoral, Opus 33

Gabriel Verschraegen
– Scherzo Opus 2

Andrew Carter
Aria
–   Trumpet Tune
–   Cantilene

 Iain Farrington
Two Spirituals
–   Steal Away
–   When I lay my burden down