programma van de Laurenskerk

Tentoonstelling: Nederland door de ogen van een vluchteling

9 juli t/m 15 augustus 2024
Serie: Overige concerten/activiteitenSerie: TentoonstellingSerie: Workshop

“Seesaw: Innocent Balances in Contrasts”

Deze tentoonstelling van Kunsthalte is gemaakt door Turkse kunstenaars en docenten. Centraal staat de belevening van kinderen. Aan de tentoonstelling werken ruim 30 kunstenaars mee en worden diverse workshops georganiseerd.

De tentoonstelling is het resultaat van een project uitgevoerd door Kunsthalte. Het project met de titel “Seesaw: Innocent Balances in Contrasts” is een manier om kunstenaars en kunstdocenten van Turkse afkomst samen te brengen en gezamenlijk de moeilijkheden die kinderen momenteel doormaken uit te drukken in kunst.
Het doel is om empathie te creëren, het sociaal bewustzijn te vergroten en de therapeutische kracht van kunst te laten zien. De emotionele ervaringen van kinderen worden door middel van kunstwerken op de bezoekers overgebracht.

De kunstenaars die veelal zelf een achtergrond hebben als vluchteling willen met het project de moeilijkheden, dilemma’s en emotionele tegenstellingen in het leven van kinderen onderzoeken, begrijpen en vooral ook laten zien. Vandaag de dag worden kinderen geconfronteerd met veel sociale, economische en psychologische uitdagingen. Dit heeft invloed op hun emotionele en mentale welzijn.
Voor de makers is de tentoonstelling een manier om het bewustzijn van deze moeilijkheden wereldwijd te vergroten en de rechten van kinderen tot uitdrukking te brengen door middel van kunst. Omdat er ook in Nederland veel vluchtelingen worden opgevangen is het van belang dit bewustzijn te vergroten.

Tijdens de tentoonstelling in de Laurenskerk worden de schilderijen en beeldende kunstwerken tentoongesteld.

Tevens worden diverse workshops, panels en interviews parallel aan de tentoonstelling georganiseerd. Zo kun je een deelnemen aan een interactieve kunstervaring samen met kinderen en kunstenaars.
De tentoonstelling en workshops zijn geschikt om met kinderen te bezoeken.

Toegang
Kijk voor uw komst naar de actuele openingstijden
Volwassene/ jeugd –  € 3,00
Kind t/m 12 jaar – gratis
R’dampas – 1x gratis