De Laurenskerk was eeuwenlang hét middelpunt en icoon van de ommuurde stad Rotterdam. De muren verdwenen in de loop der eeuwen, de stad in één klap op 14 mei 1940. Vele handen en geldschieters, overheden en stadsbewoners, maakten de wederopbouw van de Laurenskerk mogelijk. Alleen dit monument verwijst nog naar de verder vrijwel onzichtbare geschiedenis van de stad. De Laurenskerk vertelt muzikale verhalen, brengt verhalen over kerk en stad en biedt onderdak aan stedelijke herdenkingen. Samen met de Vereniging Vrienden van de Laurenskerk willen wij deze verhalen ook in de toekomst blijven vertellen. Ook aan uw kinderen. Helpt u mee door uw steentje bij te dragen, zodat het oudste monument en podium van de stad geen geschiedenis wordt?
Daarom is de stichting Grote of Sint Laurenkerk Rotterdam aangesloten bij Ik was hier. Het unieke initiatief van ruim 50 samenwerkende Rotterdamse culturele instellingen om publiek bewust te maken van de mogelijkheid om middels een nalatenschap kunst en cultuur in Rotterdam te ondersteunen en door te geven aan een volgende generatie. Op www.ikwashier010.nl vindt u meer informatie over dit initiatief, nalaten en de aangesloten instellingen.
Nalatenschappen zijn van grote waarde voor de Laurenskerk Rotterdam. Ze maken het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe makers aan te trekken, een specifiek onderwijsproject te ontwikkelen, nieuw publiek te bereiken en het monument voor de toekomst te behouden .
Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een nalatenschap aan de Laurenskerk Rotterdam, neemt u dan gerust contact op met de Laurenskerk per mail via info@laurenskerkrotterdam.nl of telefonisch via 010 413 1494.