programma van de Laurenskerk

Zomerpauzeconcert met Iddo van der Giessen

Dinsdag 6 augustus 2024 12:45 tot 13:30 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Zomerpauzeconcert Iddo van der Giessen

Iddo van der Giessen (1995) is concertorganist en kerkmusicus. Als cantor-organist is hij verbonden aan de Goede Herderkerk in Rotterdam Schiebroek. Hij studeerde cum laude af voor zijn Master of Music bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en behaalde daarbij een 9 voor zijn examenrecital. Kerkmuziek studeerde hij aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.
Hij volgde lessen en masterclasses bij Ronald de Jong, Bert Mooiman, Geert Bierling, Hayo Boerema, Anton Pauw, Leo van Doeselaar en Ludger Lohmann. In 2017 voerde Iddo de triosonates van Bach en de orgelsonates van Mendelssohn integraal uit in de Westerkerk in Amsterdam.

Sinds 2019 is hij secretaris van de stichting Rotterdam Orgelstad (ROS). Hij werkte mee aan opnamen op het Hess-orgel in de Oude Kerk te Rotterdam Charlois met muziek van Lublina, Buxtehude en Stanley. In 2020 verscheen zijn solo-cd met muziek van Bach, Franck, Karg-Elert en Liszt vanuit de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem.
Iddo vormt een avontuurlijk duo met trombonist Joram van Ketel. Hun repertoire strekt zich uit van de Venetiaanse renaissance en barok, tot romantiek en hedendaagse muziek. Op de cd Wachet auf! uit 2018 vanuit de Goede Herderkerk laten zij zich horen in romantiek en 20e-eeuwse muziek. In 2022 namen zij deel aan de Sweelinck-Mullerprijs in het Orgelpark in Amsterdam en wonnen zij de derde prijs met een programma van hedendaagse composities en duo-improvisatie.

Naast zijn werk als uitvoerend musicus voltooide Iddo de Research Master Geschiedenis aan de Universiteit Leiden en studeerde hij cum laude af aan het Leiden University College The Hague. Van zijn hand verschenen meerdere publicaties op het gebied van (kerk)muziek, liturgiek en geschiedenis. In 2023 bracht hij De Reger Luistergids uit met toelichtingen bij de koraalfantasieën van Max Reger, liedvertalingen en interviews met Reger-vertolkers.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

volgt nog


©Marja Koolen