programma van de Laurenskerk

Zomerpauzeconcert met Francesca Ajossa

Dinsdag 9 juli 2024 12:45 tot 13:30 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Zomerpauzeconcert met Francesca Ajossa

Francesca Ajossa (1999) studeerde orgel en orgelcompositie bij Angelo Castaldo aan het “Palestrina Conservatorium” in haar geboorteplaats Cagliari (IT) waar zij in 2018 haar bachelor “cum laude” afrondde, de hoogst mogelijke onderscheiding. Na een periode als Erasmus-student bij Ben van Oosten aan het Rotterdams Conservatorium, behaalde Francesca bij dezelfde docent in 2020 “cum laude” haar master of music. Van 2020-2022 was Francesca Organ Scholar in St. Peter und Paul Ratingen (DE). In 2021 rondde Francesca een master muziekpsychologie aan de Universiteit van York (UK) af. In 2023 sloot Francesca de masterstudie Claviorganum aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg (DE) af met de hoogst mogelijke onderscheiding. Francesca studeerde in Hamburg bij Menno van Delft (klavecimbel), Pieter van Dijk (orgel) en Isolde Kittel-Zerer (basso continuo). Francesca concerteert regelmatig op festivals in heel Europa. Zij won twee tweede prijzen bij internationale orgelconcoursen en nam drie Cd’s op. Francesca is momenteel promovendus aan de KU Leuven en het Oprheus Instituut in Gent waar zij onderzoek doet naar muziek en beweging. Ze is hoofdorganist van de Kerk in ‘t Woudt (NL) en sinds 2023 artist in residence van de Contius Foundation namens wie zij het Contiusorgel in de St. Michielskerk te Leuven bespeelt en promoot.


Toegang is vrij.

Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Johann Sebastian Bach
– Praeludium e-moll, BWV548 ‘7
– Duet in A moll, BWV805 ‘3
– Fuge e-moll, BWV548 ‘7

Paul Hindemith
– Sonate 2 für Orgel ’11
* Mäßig schnell
* Lebhaft
* Sehr langsam – Rondo. Bewegt

Jaques van Oortmerssen
–  Uit ‘Five Choral Preludes’: Nun ruhen alle Wälder ‘3 Rondeau Reconstruction ‘7