programma van de Laurenskerk

Zomerpauzeconcert met Mark Heerink

Dinsdag 16 juli 2024 12:45 tot 13:30 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Zomerpauzeconcert met Mark Heerink

Mark Heerink (Alkmaar, 1966) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar bij Hans van Nieuwkoop, Pieter van Dijk, Bernard Winsemius en Jos van der Kooy (kerkelijk orgelspel) en sloot deze studies af met het behalen van de diploma’s docerend- en uitvoerend musicus voor orgel (bachelor en master) en het praktijkdiploma kerkmuziek (bachelor). Daarnaast studeerde hij koordirectie bij Daniel Reuss. Op het Nationaal Orgelconcours voor orgelstudenten te Leiden behaalde hij in 1990 de eerste prijs in de categorie oude muziek.

Door het college van B&W in Hoorn is hij in 2016 benoemd als stadsorganist en in die hoedanigheid organiseert en geeft hij concerten in de (historische) kerken van Hoorn. Ook heeft hij als stadsorganist diverse componisten een compositieopdracht kunnen geven waarbij hij de première van deze werken verzorgde. Met Marit Doodeman ontwikkelde hij de educatieve voorstelling ‘Waar is de Junglekraai’ die inmiddels bezocht is door honderden kinderen. In deze voorstelling worden muziek, tekst en tekenen met elkaar gecombineerd.

Mark Heerink is sinds 1992 werkzaam als organist-dirigent van de H.H. Cyriacus & Franciscuskerk (Koepelkerk) in Hoorn. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.markheerink.nl

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

 • Frits Haaze
  – Uit Trois Pieces pour Orgue:
  Victimae Paschali Laudes
 • César Franck
  – Deuxième Choral
 • Brita Leutert-Falch
  Drie skizzen über ‘Lobe den Herren, den mächtigen König der Ehren’
  –   I Quasi scherzando
  – II Meditation
  – III Toccata
 • Jan Vermulst
  – Pastorale
 •  Hans Leenders
  – Te Deum