programma van de Laurenskerk

Pauzeconcert door Wouter van der Wilt

Dinsdag 5 september 2023 12:45 tot 13:15 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Pauzeconcert zomer

Orgelpauzeconcert door Wouter van der Wilt

In de maand september is er bijna iedere dinsdag weer een vrij toegankelijk orgelpauzeconcert. Kom genieten van deze concerten in de Laurenskerk. De pauzeconcerten in september duurt 30 minuten en worden gegeven door zowel orgelstudenten als organisten uit Rotterdam en omstreken.
De toegang tot de concerten is gratis, er wordt een donatie gevraagd om de concerten in stand te houden.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

volgt

Over de organist
Wouter van der Wilt studeerde als organist cum laude af aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Bram Beekman. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij improvisatie-lessen bij Henco de Berg. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik in Stuttgart bij Ludger Lohmann middels een beurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wouter nam deel aan diverse masterclasses, onder andere bij Michael Radulescu, Lorenzo Ghielmi, Leo van Doeselaar, Loïc Mallié, Margaret Phillips, Peter Planyavsky, Jos van der Kooij en Guy Bovet.
Wouter won verschillende prijzen op diverse concoursen, o.a. in 2009 en 2011 de eerste prijs op het nationaal improvisatieconcours in Amsterdam. In 2010 werd hij benoemd tot cantor-organist van de Hoflaankerk in Rotterdam Kralingen. Sinds 2017 is hij werkzaam als docent improvisatie aan het conservatorium in Tilburg (Academy of Music and Performing Arts).
Wouter speelt werken uit alle stijlperioden, met een voorkeur voor Duits repertoire (Barok & Romantiek).
Daarnaast houdt hij zich veel bezig met improvisatie.