programma van de Laurenskerk

Ruwhel & de Bigi Blues Band

Zaterdag 8 juni 2024
Serie: Orgel & FestivalSerie: Overige concerten/activiteiten

Ruwhel & De Bigi Blues Band

Stichting Nieuwe Lichting & de Laurenskerk presenteren Ruwhel met de Bigi Blues Band en Hayo Boerema op het grote orgel van de Laurenskerk.

Ruwhel

Stap in de wereld van de Rotterdam Blues. Ruwhel en zijn Bigi Blues Band nemen je mee op een door Caribische hiphop doordrongen blues reis.

Bij een liveshow van Ruwhel en de Bigi Blues Band waan je je in een rokerig bluescafé, ergens in het Caribisch gebied. De soulvolle band, de verleidelijke zangeres, maar vooral de entertainende frontman trekken je voor even uit je eigen realiteit. Ruwhel bewijst dat zware, eerlijke verhalen en feesten prima samen kunnen gaan. Bovendien bewijst hij dat blues een véél diverser genre is dan weleens gedacht wordt. Het is een state of mind; een gevoel. Het is een tool om over pijn te vertellen. Én je kan er bovendien héél lekker op dansen. De entertainer pur-sang verliest geen seconde het contact met het publiek. Charismatisch beweegt hij over het podium en dirigeert hij onderwijl zijn voltallige band.

Hayo Boerema is de organist van de Laurenskerk, in samenwerking met Stichting Nieuwe Lichting werkt Hayo aan de serie Laurenskerk Invites waarbij diverse muzikanten worden uitgenodigd kennis te maken met het hoofdorgel van de Laurenskerk en waarin telkens een unieke combinatie van klanken ontstaat. Dit concert wordt dit concert georganiseerd speciaal voor Heilige Huisjes.

Je kan dit concert gratis bezoeken door vooraf aan te melden
Als je toch niet kan graag afmelden op: tickets@laurenskerkrotterdam.nl

Zaterdag 8 juni, start show 19:45 uur
deur open: 19:00

Voor het volledige programma van Heilige Huisjes