programma van de Laurenskerk

Concert Geerten Liefting & Sanem Kalfa

Zaterdag 10 juni 2023 14:30
Serie: ConcertSerie: Orgel & Festival

Concert Geerten Liefting & Sanem Kalfa

Concert Orgel Fusion 2 Sanem Kalfa & Geerten Liefting 

Zangeres Sanem Kalfa en organist Geerten Liefting scheppen spontaan nieuwe muziek tijdens deze voorstelling. Belangrijke elementen zijn kleur, ritme, contrast, textuur.  De style is van alles en nog wat: u hoort wereldmuziek, jazz, maar ook een vleugje klassiek. Geerten Liefting tovert nieuwe klanken uit het grootste orgel van Nederland en laat het orgel zo horen hoe u het nog nooit eerder heeft gehoord.

Sanem Kalfa is een Turkse zangeres met een kenmerkende stijl, die jazz, improvisatie en wereldmuziek vermengt tot een krachtige mix van emoties. Na haar cellostudie verhuisde ze van Turkije naar Nederland om zang te studeren. Tijdens haar studie won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition onder leiding van Quincy Jones. I

Sanem is momenteel gevestigd in Amsterdam, treedt wereldwijd op en geeft graag muziekles aan studenten (van alle leeftijden en achtergronden). Haar belangrijkste doel is om deel uit te maken van een ervaring die het leven door muziek zal helpen verrijken.

Programmawijziging 8-6-23: door omstandigheden kan de eerder geplande zangeres Monica Akihary niet optreden. Sanem zal daarom dit concert met Geerten verzorgen. 


Toegang kerk en concerten is vrij.
Een donatie is welkom!

Toegang beklimmingen €7,50 (volwassen) en €4,50 (kinderen boven de 8 jaar)
(met Rdampas is het beklimmen van de toren 1x gratis)

Bekijk hier het volledige dagprogramma van 10 juni

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans.

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.