programma van de Laurenskerk

Concert Matthijs van der Wilt & Bzaka and the Owlgod

Zaterdag 10 juni 2023 13:30u en 16:00u
Serie: ConcertSerie: Orgel & FestivalSerie: OrgelpauzeconcertenSerie: Overige concerten/activiteitenSerie: zaterdagmiddagconcert

Heilige huisjes programma

Concert Orgel Fusion
door Matthijs van der Wilt & duo Bzaka and the Owlgod

Matthijs van der Wilt en het duo Bzaka and the Owlgod bundelen hun krachten in een spannende combinatie van orgel en elektronica.


13:30-14:00 en van 16:00-16:30


“Bzaka and the Owlgod” is een experimenteel audiovisueel duo en wordt gevormd door Filippos Glinavos (elektronica, gitaar) en Efthymios Stavropoulos (elektronica, visuals).
Hun inspiratie halen zij uit ambient, noise, hedendaagse klassieke muziek en IDM en hebben als doel om vrije improvisatie en spontane compositie te verkennen door middel van modulaire synthese, sound design en het combineren van akoestische en elektronische middelen.
Ze combineren hun muziek met visuele kunst en een surrealistische, humoristische benadering van creativiteit en esthetiek. Hun improvisaties variëren van duister en vreemd tot prachtig, van contemplatief en abstract tot dansbaar.

Dit concert is onderdeel van festival heilige huisjes.
Bezoek de Laurenskerk op 10 juni tussen 10:00 -17:00 uur


Torenbeklimmingen 10 juni

Torenbeklimmingen starten om 11:00/12:00/ 13:30 / 15:00 / 16:00 (kaartjes alleen aan de kassa te koop)

Toegang kerk en concerten is vrij.
Een donatie is welkom!

Toegang beklimmingen €7,50 (volwassen) en €4,50 (kinderen boven de 8 jaar)
(met Rdampas is het beklimmen van de toren 1x gratis)

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie


Matthijs van der Wilt (1993) heeft een brede muzikale interesse, die uitgaat naar zowel klassieke muziek als lichte en experimentele muziek. Hij studeerde orgel bij Bas de Vroome aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Improvisatie en kerkelijk orgelspel volgde hij bij Hayo Boerema en Aart Bergwerff, elektronische compositie bij René Uijlenhoet.
Sinds 2021 is Matthijs organist van de Paradijskerk te Rotterdam en studeert hij voor een master ‘compositie voor film’ bij Paul M. van Brugge op Codarts. Naast zijn werkzaamheden als organist, schrijft hij composities in uiteenlopende genres, werkt hij aan hoorspelen en componeert hij muziek voor films.