programma van de Laurenskerk

Concert Matthijs van der Wilt & Bzaka and the Owlgod

Zaterdag 10 juni 2023 13:30u en 16:00u
Serie: ConcertSerie: Orgel & FestivalSerie: OrgelpauzeconcertenSerie: Overige concerten/activiteitenSerie: zaterdagmiddagconcert

Heilige huisjes programma

Concert Orgel Fusion
door Matthijs van der Wilt & duo Bzaka and the Owlgod

Matthijs van der Wilt en het duo Bzaka and the Owlgod bundelen hun krachten in een spannende combinatie van orgel en elektronica.13:30-14:00 en om 16:00-16:30

Beïnvloed door elektronische dance en experimentele muziek zijn ze op zoek naar nieuwe klanken en al improviserend banen ze zich een weg door een landschap dat grenst aan minimal music en avant-garde.

Dit concert is onderdeel van festival heilige huisjes. Bezoek de Laurenskerk op 10 juni tussen 10:00 -17:00 uur


Torenbeklimmingen 10 juni

Torenbeklimmingen starten om 11:00/12:00/ 13:30 / 15:00 / 16:00 (kaartjes alleen aan de kassa te koop)

Toegang kerk en concerten is vrij.
Een donatie is welkom!

Toegang beklimmingen €7,50 (volwassen) en €4,50 (kinderen boven de 8 jaar)
(met Rdampas is het beklimmen van de toren 1x gratis)

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie


Matthijs van der Wilt 
Matthijs heeft een brede muzikale interesse, die uitgaat naar zowel klassieke muziek als lichte en experimentele muziek. Hij studeerde orgel bij Bas de Vroome aan het Codarts Conservatorium van Rotterdam. Improvisatie en kerkelijk orgelspel volgde hij bij Hayo Boerema en Aart Bergwerff, elektronische compositie bij René Uijlenhoet. Momenteel is Matthijs als organist verbonden aan de Paradijskerk te Rotterdam en is hij aan het afstuderen voor een master ‘Screen Scoring’ bij Paul M. van Brugge op Codarts. Naast zijn werkzaamheden als organist, schrijft hij composities in uiteenlopende genres, werkt hij aan hoorspelen en componeert hij muziek voor films.