programma van de Laurenskerk

Film: “Where are you, Adam?”

Zondag 12 november 2023 20:30u (deur open 20:00u)
Serie: Overige concerten/activiteiten

Film: Where are you Adam?

Where are you Adam?

Visueel prachtig gefilmde Oekraïense documentaire over het dagelijkse leven van een afgelegen klooster op het Griekse schiereiland van de berg Athos. De beelden van het kloosterleven zijn vol authentieke personages en alledaagse heiligen, en komen tot ons bevrijd van de wikkels van alledaagse prioriteiten. Wat naar voren komt, is een fascinerende blik op het ongeëvenaarde leven van een bloeiende kloostergemeenschap in het midden van de eenentwintigste eeuw.

De Athos-berg is een berg en schiereiland in het noordoosten van Griekenland en een belangrijk centrum van het oosters-orthodoxe monnikendom. Het wordt bestuurd als een zelfstandige staat binnen de Helleense Republiek, namelijk de kloostergemeenschap van de berg Athos onder de directe jurisdictie van de Oecumenische Patriarch van Constantinopel.

Deze prachtige documentaire van de Oekraïense filmmaker Oleksandr Plyska en regisseur Aleksandr Zaporoshchenko heeft verschillende prijzen gewonnen en is al in verschillende filmhuizen in Nederland te zien geweest

Aanvang 20.30 uur (inloop vanaf 20:00 uur).

Toegang: € 10,00 , alleen contant ,op de avond zelf in de Laurenskerk verkrijgbaar.

De opbrengst komt geheel ten goede aan Oekraïense families rond de film.