programma van de Laurenskerk

Pauzeconcert door Warner Fokkens

Dinsdag 12 september 2023 12:45 tot 13:15 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Pauzeconcert zomer

Orgelpauzeconcert door Warner Fokkens

In de maand september is er bijna iedere dinsdag weer een vrij toegankelijk orgelpauzeconcert. Kom genieten van deze concerten in de Laurenskerk. De pauzeconcerten in september duurt 30 minuten en worden gegeven door zowel orgelstudenten als organisten uit Rotterdam en omstreken.
De toegang tot de concerten is gratis, er wordt een donatie gevraagd om de concerten in stand te houden.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Aloÿs Claussmann
– Toccata

Johann Sebastian Bach
– Praeludium en Fuga in a
– WV 543

Max Reger
– Melodia opus 59

Mons Leidvin Takle
– The organ is dancing
– Festmusikk

Over de organist

Warner Fokkens (1965* Den Haag)  is op 6-jarige leeftijd begonnen met 1 jaar orgelles. Vervolgens heeft hij vanaf 1973 vijf jaar pianoles gevolgd bij Hed Kors, destijds organist van de Remonstrantse kerk in Den Haag. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij als pianist met een pianoconcert van W.A. Mozart in Diligentia in Den Haag tijdens een schoolorkestfestival. Vanaf 1985 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Joh. Th. Lemckert, Wim van Beek, Rienk Jiskoot, Piano bij Cathy Satur en Albert Brussee en 2e Hoofdvak Kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage. Tevens kreeg hij tijdens zijn studie improvisatielessen van Joh. Th. Lemckert en Bert Matter en volgde hij diverse masterclasses van ondermeer Gaston Litaize, John Cage en Olivier Messiaen. Aansluitend heeft hij 2 jaar gestudeerd bij Leo van Doeselaar aan het Hilversums Conservatorium, tegenwoordig Conservatorium van Amsterdam.

Sinds 1987 heeft Warner een bloeiende lespraktijk van orgel en piano. Het improviseren neemt, zowel bij de concertpraktijk, als in de les een steeds grotere rol in. Inmiddels heeft Warner zijn eigen veelzijdige stijl ontwikkeld op het gebied van de improvisatie. Daarnaast heeft hij een enorme ervaring opgebouwd met het geven van orgel-, piano- en koorconcerten.