programma van de Laurenskerk

Orgelpauzeconcert met Toon IJzerman

Dinsdag 4 juni 2024 12:45 tot 13:15 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Orgelpauzeconcert door Toon IJzerman 

Toon IJzerman (1998) is een talentvolle organist, pianist en klavecinist. Zijn muzikale opleiding begon op vijfjarige leeftijd met het volgen van pianolessen bij Cecilia Laenen. Hij studeerde vervolgens orgel bij Ad van de Wege en Cor Ardesch voordat hij in 2016 begon met zijn studie op het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar krijgt hij les van Ruud Huijbregts voor literatuurspel, klavecimbel en basso continuo, Jelena Bazova voor literatuurspel en Wouter van der Wilt voor improvisatie.
Toon vervolgt zijn pianostudie bij Simon van ’t Hoff voor klassiek piano en Sjoerd van Eijck voor jazz piano. Tevens heeft hij aan diverse masterclasses deelgenomen door, onder andere, Rubin Abdullin en Jean-Baptiste Robin. Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij al in binnen- en buitenland veelvuldig geconcerteerd.
Zijn brede muzikale interesse varieert van oude muziek tot hedendaagse muziek. Naast zijn muzikale opleiding is hij ook student Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Richard Wagner      – Die Walküre, Akte III: “Walkürenritt”                                                    (transcr. Edwin Lemare)

Philip Glass               – Mad Rush

Maurice Duruflé      – Prélude et Fugue sur le nom d’Alain