programma van de Laurenskerk

Pauzeconcert door Rik Melissant

Dinsdag 15 augustus 2023 12:45 tot 13:30 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Pauzeconcert zomer

Orgelpauzeconcert door Rik Melissant

In de maanden juli en augustus is er bijna iedere dinsdag weer een vrij toegankelijk orgelpauzeconcert. Kom genieten van deze concerten in de Laurenskerk. De pauzeconcerten duren in juli en augustus 45 minuten en worden gegeven door zowel orgelstudenten als organisten uit Rotterdam en omstreken. De toegang tot de concerten is gratis, er wordt een donatie gevraagd om de concerten in stand te houden.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Marcel Dupré                     Prélude et Fugue en si majeur – Op. 7/1
Jean Roger-Ducasse        Pastorale pour Orgue (1909)
Louis Vierne                       Symphonie I en ré mineur – Op. 14

      1. Allegro vivace
      2. Andante
      3. Final

Over de organist

Rik Melissant (1999) begon op 12-jarige leeftijd met zijn orgelstudie bij Paul Kieviet in Middelharnis, bij wie hij tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd.
Sinds september 2018 studeerde Rik hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) met als hoofdvakdocenten Ben van Oosten, Bas de Vroome, Aart Bergwerff, Zuzana Ferjencikova en Christian Schmitt. Improvisatielessen volgde hij bij Hayo Boerema en zijn bijvak piano heeft hij inmiddels afgerond met een 9 bij Martin Lekkerkerk en Sara Gutiérrez Redondo. Vanaf september 2020 studeert hij kerkmuziek bij Arie Hoek (hymnologie en cantoraat), Hanna Rijken (liturgiek) en Hayo Boerema (kerkelijk orgelspel). Daarnaast volgde hij de minor koordirectie bij Wiecher Mandemaker, de minor orkestdirectie bij Joost Geevers en de minor klavecimbel bij Bas de Vroome.