programma van de Laurenskerk

Pauzeconcert door Piet van der Steen

Dinsdag 1 augustus 2023 12:45 tot 13:30 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Pauzeconcert zomer

Orgelpauzeconcert door Piet van der Steen

In de maanden juli en augustus is er bijna iedere dinsdag weer een vrij toegankelijk orgelpauzeconcert. Kom genieten van deze concerten in de Laurenskerk. De pauzeconcerten duren in juli en augustus 45 minuten en worden gegeven door zowel orgelstudenten als organisten uit Rotterdam en omstreken. De toegang tot de concerten is gratis, er wordt een donatie gevraagd om de concerten in stand te houden.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Jean Titelouze            Hymne ‘Veni creator’
Daan Manneke           drie ‘Basler Psalmen’ 2018/2019
Max Reger                   Introduktion und Passacaglia, f moll, Opus 63: 5, 6

Over de organist
Piet van der Steen studeerde Orgel en Schoolmuziek aan het Utrechts Conservatorium bij Cor Kee, Nico van den Hooven en Chris Bos. Hij vervolgde zijn orgelstudie in Parijs bij Marie-Claire Alain, Gaston Litaizeen André Isoir.
In 1976 behaalde hij de Eerste Prijs op het Nationaal Concours César Franck in Haarlem.
Piet van der Steen concerteerde op vrijwel alle (grotere) orgels in Nederland en ondernam concertreizen naar het buitenland, o.a. naar Zuid-Afrika (2x).  Hij maakte een aantal spraakmakende, veelgeprezen cd-producties met het werk van Duruflé, Vierne, Messiaen, Boëllmann en Bijster. Verschillende Nederlandse componisten droegen werk aan hem op: Hendrik Andriessen, Cor Kee, Daan Manneke, JoepStraesser, Jan Welmers, Kees Weggelaar, Peter Adriaansz  en Rob Goorhuis.  Al een aantal jaren vormt hij met Peter van Dinther een succesvol duo trompet/orgel.
In 2004 ontving hij uit handen van Joep Straesser de ‘Straesser/Verster-prijs’ voor de regelmatige vertolking van Straessers orgelwerken. En in 1996, na 50 jaar organist van de Gertrudiskathedraal in Utrecht, ontving Piet de Sint Maartenpenning.

Met enkele concerten besluit hij deze zomer zijn loopbaan als concerterend musicus.