programma van de Laurenskerk

Pauzeconcert North Sea Round Town

Dinsdag 27 juni 2023 12:45 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Pauzeconcert zomer

Orgelpauzeconcert NSRT door Hayo Boerema en Sanem Kalfa

Op dinsdag 27 juni ontmoeten vocalist Sanem Kalfa (NSRT Artist in Focus 2023) en organist Hayo Boerema elkaar voor het eerst onder het gewelfde plafond van de Laurenskerk. Kalfa’s gelaagde vocalen dansen moeiteloos over het warme bad van geluid dat uit het imposante orgel van de kerk klinkt. De Laurenskerk is op deze middag de perfecte plek voor een alternatieve lunchactiviteit. Droom weg bij deze muzikale ontmoeting.

Over de artiesten
Sanem Kalfa verenigt haar achtergrond als cellospeler en haar uitgebreide vocabulaire die ze door de jaren heeft ontwikkeld als vocalist en improvisator. Het resultaat is een uniek geluid dat alle diversiteit van Kalfa’s muzikale visie tot uitdrukking brengt. Kalfa werkt samen met George Dumitriu, Teis Semey, Tineke Postma en vele anderen. In haar zangcarrière won ze verschillende prijzen, waaronder de 1e Prijs Shure Montreux Jazz Vocal Competition voorgezeten door Quincy Jones. In 2023 is Sanem Kalfa North Sea Round Town ‘Artist in Focus’.

Hayo Boerema is sinds 2005 de organist-titulair van de Laurenskerk. Met zijn eigen geluid en nieuwsgierigheid differentieert Boerema zich als een toonaangevende muzikant in de creatieve Rotterdamse muziekscene. De organist is regelmatig met een award onderscheiden en weet samenwerkingen met verschillende musici in uiteenlopende genres feilloos uit te voeren.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Divers improvisatie programma