programma van de Laurenskerk

Orgelpauzeconcert met Florian Schuster

Dinsdag 25 juni 2024 12:45 tot 13:15 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Orgelpauzeconcert door Florian Schuster

Florian Schuster (*1995) begon zijn muzikale opleiding aan de muziekhogeschool van de “Regensburger Domspatzen”. Hij zette dit voort van 2014 tot 2020 in de cursussen “Bachelor of Catholic Church Music”, “Bachelor of Instrumental Pedagogy (Organ)” en “Master of Catholic Church Music” aan de HfKM Regensburg.

Zijn leraren hier waren prof. Franz Josef Stoiber (liturgisch orgelspel/improvisatie) en prof. Heidi Emmert en Markus Rupprecht (orgelliteratuurspel). Buiten zijn studie kreeg hij waardevolle muzikale impulsen door cursussen bij o.a. Wolfgang Seifen, Loïc Mallié, Thierry Escaich, Michael Radulescu, Hans-Ola Ericsson en Éric Lebrun.

Naast zijn studie was hij kerkmusicus in St. Mauritius, Mintraching en is hij nog steeds actief als remplaçant in de St. Peter’s Cathedral in Regensburg. Concerten brachten hem naar verschillende Duitse steden, maar ook naar Praag (CZE), Bratislava (SVK) en Krasnodar (RUS).  Sinds het wintersemester 2018/19 geeft hij les aan de HfKM Regensburg voor de vakken liturgisch orgelspel en orgelliteratuurspel. Daarnaast werkte hij van 2019 tot 2021 als orgelleraar aan de muziekhogeschool van de “Regensburger Domspatzen”.

In 2019 nam Schuster een nieuw gecreëerde functie op zich in het bisdom Regensburg als “regionale cantor” met zijn kantoor in de parochie van St. Johannes de Doper in Oberviechtach. Schuster is prijswinnaar van het 17e Internationale Concours voor Orgelimprovisatie, Schwäbisch Gmünd 2021.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Joseph Renner jun.                    Präludium Invocation
1868-1934                                           aus: 3. Suite für Orgel op. 70

Johann Sebastian Bach            Fuge c-Moll BWV 575
1685-1750

Dietrich Buxtehude                  Passacaglia d-Moll BuxWV 161
ca. 1637-1707

Louis Vierne                                 Final
1870-1937                                          aus: 5. Orgelsinfonie a-Moll, op. 47