programma van de Laurenskerk

Orgelpauzeconcert met Natalia Letiuk

Dinsdag 7 mei 2024 12:45 tot 13:15 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Orgelpauzeconcert door Natalia Letiuk

Natalia Letiuk (1974, Oekraïne) studeerde piano aan het M.Glinka Muziekcollege in Dnepropetrovsk (1989-1993), het Kharkov Staat Conservatorium (Oekraïne) en studeerde af in 1999. Ze studeerde orgel aan de Russische Gnessin’s Muziekacademie in Moskou bij Prof. Fiseisky (2005 -2008).
In 2023 voltooide Natalia de postuniversitaire school met een specialisatie in solist klassieke muziek in de orgelklas van Ignace Michiels aan het Koninklijk Conservatorium van Gent (België) en werd ze ingeschreven voor het postgraduaatprogramma Muziekuitvoeringspraktijk 2023-2024 aan de bovengenoemde instelling.

Ze nam tweemaal deel aan de zomermastercursussen van de Oostenrijkse barokacademie in Gmunden, Oostenrijk (2006, 2007). Ze studeerde oude muziek en volgde masterclasses bij Prof. Stembridge (in Oekraïne, Duitsland en Italië). Ze volgde masterclasses bij Prof. Peretti, Essl, Zerer, Preston, Christie, Rampe, Joseph, Roth, Latry.
Laureaat van vele internationale orgel- en muziekfestivals.

In 1998-2013 werkte Natalia als soliste in de Dnepropetrovsk orgel en kamermuziekzaal (Oekraïne). Natalia krijgt de medaille “Voor bijdrage aan de ontwikkeling van de regio Dnipropetrovsk” (2012). Ze is ook een prijswinnaar van de Belcanto Foundation van de Lutherse kerk van St. Paul en Stichting St. Peter en De Boni Arte in de rooms-katholieke kathedraal in Moskou.
Sinds 2010 geeft Natalia met succes les in kunstacademies voor kinderen en hoger onderwijsinstellingen. In 2018 werd ze de winnaar van de volledig Russische competitie “De beste leraar van de kinderkunstschool”. In 2020 ontving ze een speciale prijs “Voor de ontwikkeling van kinderorgelprestaties” van de prijs “Organist van het Jaar”.

In 2018-2021 was ze docent aan de afdeling Orgel en Klavecimbel aan de Gnessins Russische Muziekacademie. Sinds 2017 is ze directeur van de All-Russische Open Competitie voor jonge organisten vernoemd naar J.S. Bach, dat deel uitmaakt van het project van het Internationaal festival “Muzikaal toewijding aan Johann Sebastian Bach”. Jurylid van talrijke internationale wedstrijden.
In 2022 werd ze de winnaar van de All-Russisch competitie “De Beste Docent op het gebied van muziekkunst” van het Ministerie van Cultuur van de Russische Federatie.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

J. S. Bach                        Preludium en Fuga in e moll, BWV 548:

M. Tarieverdiejev       “Aria” uit Orgelconcert nr. 1 “Cassandra”

Ch.-M. Widor                Symfonie n°6, opus 42:

-Intermezzo

-Cantabile

-Finale