programma van de Laurenskerk

Open Fanfare Orkest

Zaterdag 1 juli 2023, 20:00 uur (deur open 19:30)
Serie: ConcertSerie: Orgel & FestivalSerie: Overige concerten/activiteiten

Een cross-over concert van orgel en fanfare door het Open Fanfare Orkest in samenwerking met organist Hayo Boerema.

Het project ‘Pumps and Pipes’ is het zevende project van het Open Fanfare Orkest o.l.v. Willem van Zee. In dit cross-over project speelt het orkest werken die oorspronkelijk voor orgel zijn geschreven.  Op het programma onder andere een gezamenlijke uitvoering van het vierde deel uit de Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns samen met organist Hayo Boerema.  Muziekwerken
Op het programma staan onder andere de fanfarebewerking van ‘Sonata da Chiesa’ van Rob Goorhuis, het vierde deel (Maestoso) uit de Orgelsymfonie van Camille Saint-Saëns en ‘Knocking at Heaven’s Gate’ van Jan Van der Roost. Tijdens het concertprogramma zal Hayo Boerema ook ‘Sonata da Chiesa’ van Hendrik Andriessen laten horen evenals ‘Apparition de l’Église éternelle’ van Olivier Messiaen.

Voorafgaand aan het concert kunt u om 18:45u een lezing bijwonen gegeven door Hayo Boerema en Willem van Zee.

over Hayo Boerema
Het orgel toegankelijk maken voor een breed publiek, dat is wat Hayo Boerema (Groningen, 1972) al twintig jaar inspireert als organist, docent en componist. Met zijn interpretaties zoekt hij naar contrasten en extremen in de composities van zowel gevestigde als hedendaagse componisten om daarmee de traditionele  muziekliefhebber en de meer experimentele muziekliefhebber te boeien. Zijn repertoire reikt van Sweelinck, tot hedendaagse muziek met veel ruimte voor Bach, Messiaen en de Franse muziek uit de 20e eeuw.

Meer informatie over het Open Fanfare Orkest

Tickets

Toegang: €12,50 inclusief 1 consumptie
Deur open voor lezing 18:30u, aanvang lezing 18:45u
Deur open voor concert 19:30u, aanvang concert 20:00u


Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie