[raw]
programma van de Laurenskerk
[/raw]
Orgelpauzeconcert
Geniet van april t/m oktober bijna elke dinsdag van de orgelpauzeconcerten in de Laurenskerk.
Bianca Lenssen, sopraan
Arno Kerkhof, orgel
Giovanni Morandi (1777-1856)
– Offertorio in Re Maggiore
Robert Stolz (1880-1975)
-Im Prater blühn wieder die Bäume
Giacomo Puccini (1858-1924)
-Minuetto
Eduard Künneke (1885-1953)
– uit “Der Vetter aus Dingsda”: Strahlender Mond
Johann Strauss jr. (1825-1899)
– Tritsch-Tratch-Polka op. 214
Robert Stolz
– uit “Im weißen Rößl”: Mein Liebeslied muß ein Walzer sein
Arno Kerkhof behaalde in 1999 cum laude zijn master orgel aan het Amsterdams conservatorium bij Jacques van Oortmerssen. Ook studeerde hij piano, orgel en kerkmuziek in Maastricht, o.a. bij Joop Celis. Op het eerste internationale orgelconcours van Kotka (Finland) in 2002 behaalde hij de tweede prijs en de speciale Bach-interpretatieprijs. Op het internationale orgelconcours in Erfurt (2005) ontving hij eveneens de prijs voor de beste interpretatie van de werken van Bach. Hij speelde solorecitals op belangrijke historische orgels in o.a. Alkmaar, Amsterdam, Zutphen en Rotterdam, in België, Duitsland, Italië en Denemarken en op vele plaatsen in Belgisch en Nederlands Limburg en werd n.a.v. zijn succes in Finland uitgenodigd voor concerten en gastdirecties in o.a. Kotka en de Johanniskerk, de Kalliokerk en de dom van Helsinki. Zo was hij in 2008 artist in residence tijdens de “Kotka orgelweek”.
De Bach-prijs in Erfurt resulteerde in meerdere concerten in Thüringen, waaronder een recital in het kader van de prestigieuze Bachtage 2006.
Sinds kort is hij in het bezit van een door Marc Nagels gebouwd verplaatsbaar orgel in 18e-eeuwse Venetiaanse stijl. Onlangs kwam zijn nieuwe cd “Sweelink – organ works” uit, gespeeld op dit unieke instrument. Deze cd zal na het concert verkrijgbaar zijn voor € 10,-.
Ook als pianist is hij actief. Zo treedt hij bij koorconcerten regelmatig als pianist op, zowel als begeleider als solist. Ook speelde hij twee maal de Rhapsody in Blue van Gershwin met de harmonie van Geulle.
Hij werkt als dirigentorganist in Sittard en Valkenburg en is dirigent van twee kamerkoren.
Ook specialiseerde hij zich in het Franse drukwindharmonium, wat o.a. blijkt uit zijn cd’s “Souvenir de Noël” en “Divertissement”, die zeer lovende kritieken kregen.
Daarnaast is hij docent aan de muziekscholen in Maastricht en Heerlen.
Bianca Lenssen (sopraan) studeerde solozang aan het Maastrichts conservatorium en volgde de muziek-dramatische opleiding (operaklas). Ze specialiseerde zich na haar afstuderen in de verschillende barokke uitvoeringspraktijken. Zij vormt de kern van het Ensemble Dulcinea waarmee zij in wisselende bezettingen concerten geeft in binnen- en buitenland, o.a. op het Festival Oude Muziek in Utrecht. Vele concerten werden gegeven in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Denemarken, Italië en Finland. Zo werden o.a. de Leçons de Ténèbres van Michel-Richard Delalande uitgevoerd. In 2007 verscheen de kerst-cd “Souvenir de Noël”, met sfeervolle en verrassende 19e-eeuwse muziek uit de Parijse salons.
Naast haar concertpraktijk is zij werkzaam als zangpedagoog en koordirigent.
De pauzeconcerten zijn vrij toegankelijk, er is een collecte na afloop. Alleen met financiële steun kunnen deze concerten doorgang vinden. Bedankt!
.