nu open
Vandaag open van 11:00 tot 17:00
[raw]
[/raw]
Tijdens het bombardement op 14 mei 1940 werd het centrum van Rotterdam zo goed als volledig weggevaagd. Van de Laurenskerk bleven alleen de muren en de toren overeind staan. Al snel werden de mouwen opgestroopt, ‘de puin’ geruimd en ging men ‘aan den slag’ om een nieuwe stad te bouwen. Op 19 mei 1952 werd het officiële eerste steen voor de wederopbouw van de Laurenskerk gelegd door Koningin Juliana. In het weekend van 13 en 14 december 1968 werd in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prins Claus de gerestaureerde Laurenskerk officieel weer volledig in gebruik genomen. De Laurenskerk besteedt met een aantal feestelijke concerten en bijzondere bijeenkomsten aandacht aan dit jubileum.
[raw]
[/raw]
[raw]
[/raw]
Met regelmaat krijgt de Laurenskerk de vraag of er belangstelling is voor – volgens de aanbieders altijd uiterst interessante – objecten, afbeeldingen, boeken en zo meer, die betrekking hebben op de Laurenskerk. Gevonden bij het opruimen van een stoffige zolder en vast boeiend voor de Laurenskerk! En inderdaad, wie heeft er immers een volledig uit zink bestaand model van de Laurenskerk mét een lampje erin? Of een kleurig geborduurde afbeelding van de Laurenskerk? Wij inmiddels wel! En wat in ieder geval altijd interessant is, is het verhaal achter hetgeen wordt ingebracht. Eigenlijk zijn we daardoor wel erg nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal nog meer in Rotterdam verborgen ligt op zolders, in kasten en schuurtjes.
OPROEP
Heeft u nog objecten betreffende de Laurenskerk, kom dan op zaterdag 29 september tijdens de Rotterdamse Dag naar de Laurenskerk en neem die mee. Tussen 11.00-15.00 uur zal een team van deskundigen proberen in te schatten hoe bijzonder en waardevol het ingebrachte object is. Of juist niet. U kunt het daarna achter laten in de kerk (‘zo, dat is dan ook weer opgeruimd’), maar uiteraard mag u alles weer mee naar huis nemen als u er geen afstand van kunt nemen. Of het nu gaat om foto’s, schilderijen, asbakken, gedenkborden of –munten, lepeltjes, pennen, boeken en boekjes, LP’s, tegeltjes, penningen, oorkondes enzovoorts: het maakt niets uit, alles is welkom! De toegang is gratis die dag. Graag tot 29 september op de Rotterdamse Dag!
[raw]
[/raw]
Ter ere van de 50 jaar wederopbouw viert de Laurenskerk feest. Om het jubileum nog feestelijker te maken, kunnen alle Rotterdamse jongeren tussen de 8 en 18 jaar een #verjaardagsvlog opsturen naar de Laurenskerk.
Wat moet je doen?
Maak met jouw #verjaardagsvlog kans op vette prijzen!
Tot en met 31 oktober kunnen de vlogs gestuurd worden naar 50jaar@laurenskerkrotterdam.nl. De ingezonden vlogs worden op 1 november 2018 op het YouTube-kanaal van de Laurenskerk geplaatst. Uit alle ingezonden #verjaardagsvlogs worden door een deskundige jury de drie beste vlogs gekozen. Aan de hand van het oordeel van deze driekoppige jury, bestaande uit Natasja Morales (Chicks and the City), Thijs Bos (Open Rotterdam vlogger) en Frank Migchielsen (Directeur Laurenskerk) worden op 18 november tijdens Burendag de drie beste vlogs beloond met mooie prijzen en ontvangt de #verjaardagsvlog met de meeste likes op YouTube de felbegeerde publieksprijs.
Voorwaarden deelname #verjaardagsvlog
– Leeftijd: 8 tot 18 jaar
– Maximaal lengte van vlog: 2 minuten
– Titel en naam
*Door deelname aan de wedstrijd ga je akkoord met het plaatsen van jouw content op het YouTube-Kanaal en andere publiciteitskanalen van de Laurenskerk.
De #verjaardagsvlog wordt mede mogelijk gemaakt door:
[raw]
[/raw]
[raw]
[/raw]