programma van de Laurenskerk

Presentatie Wake up Your Mind

Maandag 2 september 2024 20:00 uur (19:30 deur open)
Serie: Overige concerten/activiteiten

Inspirerende avond georganiseerd door jongeren.

Wake Up Your Mind! Rotterdam presents: WHAT DO YOU BRING TO THE TABLE?

Op 2 september presenteert Wake up your mind! een inspirerende avond vol creatieve expressie met de expositie ‘WHAT DO YOU BRING TO THE TABLE?’ – een verzameling van kunstwerken, muziek, storytelling en films, allemaal gemaakt door jongeren met zowel een Nederlandse als vluchtachtergrond.

Verhalen door, met en voor mensen met verschillende culturele achtergronden – hier geboren, hier opgegroeid, hiernaartoe gevlucht en hier gegroeid. Gedurende vier maanden hebben deze jongeren, onder begeleiding van VluchtelingenWerk Nederland, hun verhalen op diverse manieren tot leven gebracht. Deze avond biedt een bijzondere gelegenheid om de rijke en uiteenlopende perspectieven te ontdekken en te vieren.

Programma

– Expositie:
Bewonder kunstwerken die de gedachten, emoties en dromen van de jongeren weergeven.
– Muziek: Geniet van liveoptredens van verschillende jonge artiesten.
– Storytelling: Laat je inspireren door krachtige, persoonlijke verhalen die de ervaringen van de jongeren weerspiegelen.
– Film: Ervaar korte films en documentaires die een visueel inzicht bieden in hun wereld.

Deze avond is niet alleen een viering van creativiteit en diversiteit, maar ook een kans om meer te leren over Wake Up Your Mind! – een beweging die jongeren inspireert en motiveert om hun stem te laten horen en hun talenten te ontwikkelen. Ontdek waarom Wake Up Your Mind! bestaat, wat het betekent voor de gemeenschap, en hoe het een positieve impact heeft op het leven van vele jongeren in Rotterdam.

Iedereen is welkom om deze bijzondere avond bij te wonen. Breng je vrienden en familie mee en ervaar de kracht van kunst en cultuur door de ogen van de nieuwe generatie. Samen maken we kennis met de toekomst van Rotterdam!

Toegang is gratis

Deelnemers gezocht:

Ben jij creatief en geïnteresseerd in andere culturen? Wil jij mensen met verschillende achtergronden verbinden? Het project Wake Up Your mind! Rotterdam start weer op 16 september. Jongeren met een Nederlandse en vluchtachtergrond (17 – 30 jaar) werken samen aan activiteiten die maatschappelijke impact maken.

Wil jij meedoen? Samen met een groep bepaal jij welke activiteit je wilt organiseren, zolang het maar een link heeft met VluchtelingenWerk en een inclusieve samenleving.

Klik hier voor meer informatie en inschrijving