programma van de Laurenskerk

Pauzeconcert door Willeke Smits

Dinsdag 04 juli 2023 12:45 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Pauzeconcert zomer

Orgelpauzeconcert door Willeke Smits

In de maanden juli en augustus is er bijna iedere dinsdag weer een vrij toegankelijk orgelpauzeconcert. Kom genieten van deze concerten in de Laurenskerk. De pauzeconcerten duren in juli en augustus 45 minuten en worden gegeven door zowel orgelstudenten als organisten uit Rotterdam en omstreken. De toegang tot de concerten is gratis, er wordt een donatie gevraagd om de concerten in stand te houden.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

volgt

Over de organiste

Willeke Smits is organist van de Hooglandse Kerk (Leidse Binnenstadsgemeente) in Leiden. Ze is de vaste bespeler van het monumentale De Swart-Van Hagerbeerorgel en het laat 19e-eeuwse Father-Willisorgel. Ook is de ze vaste begeleider van de Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons.

Willeke studeerde orgel bij Kees van Houten en Reitze Smits, kerkmuziek bij Bernard Winsemius en koordirectie bij Krijn Koetsveld aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze vervolgstudies in koordirectie bij Joop Schets en piano bij Geoffrey Madge.

Ze nam deel aan concoursen in Arnhem, Leiden en Nijmegen en in 2017 was Willeke finalist van de ‘International Sweelinck Competition’ in Amsterdam en Haarlem.