programma van de Laurenskerk

Orgelpauzeconcert Alessandro Fongaro North Sea Round Town

Dinsdag 2 juli 2024 12:45 tot 13:30 uur
Serie: ConcertSerie: Orgelpauzeconcerten

Orgelpauzeconcert North Sea Round Town

Op dinsdag 2 juli 2024 ontmoeten Alessandro Fongaro (Artist in Focus 2024) en organist Hayo Boerema elkaar  in de historische Laurenskerk, waar het imposante orgel van de kerk regelmatig weerklinkt. De Laurenskerk is de perfecte locatie voor een alternatieve lunch ervaring. Laat je meeslepen tijdens deze muzikale ontmoeting van deze musici.

Tijdens dit bijzondere evenement sluit Fongaro zich aan bij organist Hayo Boerema van de Laurenskerk voor een concert waarbij de ontmoeting tussen contrabas en pijporgel wordt verkend. Tijdens het concert zal het publiek een gesprek tussen de twee instrumenten kunnen ervaren, variërend van grootschalige crescendo’s tot delicate en zachtere texturen.

De twee zullen enkele composities die Fongaro schreef op de thema’s van ‘The Hunters in the Snow’ herinterpreteren, evenals enkele ongepubliceerde stukken. ‘The Hunters in The Snow’ zal op 27 juni in première gaan, met een speciaal geselecteerd ensemble in Cinerama.

Over de Artist in Focus 2024
Bassist en componist Alessandro Fongaro is Artist in Focus 2024 van North Sea Round Town (NSRT). Van 27 juni tot 14 juli 2024 zal Fongaro door Rotterdam touren met zijn ‘droomproject’, en meer samenwerkingen en optredens verzorgen. NSRT verbindt kunstenaars, makers, publiek en gemeenschappen binnen Rotterdam. Jaarlijks nodigt het festival een buitengewoon talent uit als hun Artist in Focus, waarbij ondersteuning en begeleiding wordt geboden op hun reis van onderzoek en ontwikkeling van nieuwe creaties, met Rotterdam als hun speeltuin. Het ‘droomproject’ is een speciale productie die vanaf nul wordt gecreëerd en tijdens het festival in een onconventionele setting wordt gepresenteerd.

Toegang is vrij.
Er is een collecte na afloop. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten in stand houden. Een gift van tenminste €3 is gewenst. Bedankt!

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Programma

Tijdens dit bijzondere concert sluit Fongaro zich aan bij organist Hayo Boerema van de Laurenskerk voor een concert waarbij de ontmoeting tussen contrabas en pijporgel wordt verkend. Tijdens het concert zal het publiek een gesprek tussen de twee instrumenten kunnen ervaren, variërend van grootschalige crescendo’s tot delicate en zachtere texturen.

De twee zullen enkele composities die Fongaro schreef op de thema’s van ‘The Hunters in the Snow’ herinterpreteren, evenals enkele ongepubliceerde stukken. ‘The Hunters in The Snow’ zal op 27 juni in première gaan, met een speciaal geselecteerd ensemble in Cinerama.

 

North Sea Round Town

Tip!

Fringe Festival North Sea Round Town (NSRT) brengt op donderdag 4 juli een exceptioneel concert onder leiding van klarinettist/saxofonist Joachim Badenhorst naar de imposante Laurenskerk. In een wereld waar alles vluchtig, kort en snappy moet zijn, is dit magische twee en een half uur durende ongoing-concert een moment om tot rust te komen en je volledig onder te laten dompelen in een bad van zowel akoestische als elektronische klanken. Lees meer en bestel uw kaarten hier