Van dinsdag t/m zaterdag de toren weer beklommen worden.
Bij het beklimmen van de 63 meter hoge toren van de Laurenskerk kom je een torengids tegen die je meer kan vertellen over de fascinerende geschiedenis van dit iconische gebouw. Tijdens de klim passeer je de beroemde beiaard van de Hemony-klokkengieterij, daterend uit de 17e eeuw, en de indrukwekkende speeltrommel die de klokken automatisch aanstuurt. Op de top, na meer dan 300 treden, wacht een adembenemend uitzicht over de stad.
In de Laurenskerk zelf, ook bekend als de Grote of Sint Laurenskerk, ontdek je het enige middeleeuwse gebouw dat het bombardement op Rotterdam in 1940 gedeeltelijk heeft doorstaan. Deze kerk is daarmee een krachtig symbool van de veerkracht van de stad en haar bewoners. Het klassieke ontwerp van de Laurenskerk staat in opvallend contrast met de moderne architectuur van de omgeving. Bij binnenkomst vallen de bronzen deuren, ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Giacomo Manzù, meteen op. De panelen van deze “Oorlog en Vrede” deuren verbeelden zowel de gruwelen van oorlog als de vreugde van vrede.
In de kerk zijn nog andere historische schatten te bewonderen, zoals het 18e-eeuwse koperen koorhek, de doopvont van beeldhouwer Hans Petri, historische 17e-eeuwse grafmonumenten en de verhalende tentoonstelling in de vele kapellen. Daarnaast huisvest de Laurenskerk drie Marcussen orgels, waaronder het grootste orgel van Nederland, een bijzonder instrument dat deel uitmaakt van de rijke muzikale geschiedenis van de kerk.
Een bezoek aan de Laurenskerk biedt een unieke kijk op het verleden en het heden van Rotterdam.