programma van de Laurenskerk

Concert Geerten Liefting & Monica Akihary

Zaterdag 10 juni 2023 14:30
Serie: ConcertSerie: Orgel & Festival

Concert Geerten Liefting & Monica Akihary

Concert Orgel Fusion 2 Monica Akihary & Geerten Liefting 

Zangeres Monica Akihary en organist Geerten Liefting scheppen spontaan nieuwe muziek tijdens deze voorstelling. Belangrijke elementen zijn kleur, ritme, contrast, textuur. Monica kan alles met haar stem: van zeer hoog tot zeer laag. Soms wordt er gesproken, soms geschreeuwd maar het blijft altijd verassend en uiterst muzikaal. De style is van alles en nog wat: u hoort wereldmuziek, jazz, maar ook een vleugje klassiek. Geerten Liefting tovert nieuwe klanken uit het grootste orgel van Nederland en laat het orgel zo horen hoe u het nog nooit eerder heeft gehoord.

Monica Akihary is een veelzijdige stemkunstenares met Molukse wortels. Akihary is thuis in vele muziekstijlen: van jazz, improvisatie, hedendaagse muziek en elektronica tot traditionele genres uit onder andere Afrika en Azië. Akihary varieert haar stem op talloze manieren waarbij ze gebruikt maakt van stemtechnieken uit o.a de Molukken (Indonesië), India en Afrika. Monica’s warme charismatische stemgeluid zorgt ervoor dat, of ze nu in het Haruku (een taal uit de Molukken) of Engels zingt, of slechts neuriet, je meteen in de muziek gezogen wordt. Akihary behoort tot de zeldzame groep zangeressen die je een lied kan laten voelen.


Toegang kerk en concerten is vrij.
Een donatie is welkom!

Toegang beklimmingen €7,50 (volwassen) en €4,50 (kinderen boven de 8 jaar)
(met Rdampas is het beklimmen van de toren 1x gratis)

Bekijk hier het volledige dagprogramma van 10 juni

Adopteer een orgelpijp!

We renoveren ons grote Marcussenorgel en in het koor van de Laurenskerk bouwen we een pijporgel van de toekomst; een Hyperorgel!

Klik hier voor meer informatie

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans.

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.