algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
CONTACT ROUTE NIEUWSBRIEF
algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
slideshow
Organs United
Organs United verenigt twee orgels in een concertserie: de fenomenale instrumenten in de Laurenskerk en de Grote zaal van Doelen. Ze worden niet alleen tot klinken gebracht door hun vaste bespelers, Hayo Boerema respectievelijk Geert Bierling, maar ook door tal van binnen- en buitenlandse gastorganisten.

Deze musici weten wel raad met orgelmanualen en -pedalen. Het zijn meesters in het uitvoeren van muziek voor handen én voeten. Laat u meevoeren, verwonderen, overdonderen, stil worden, in vuur en vlam zetten, verrijken. Op zaterdagmiddag in de Doelen en op zondagmiddag in de Laurenskerk, en alle concerten zijn nog gratis toegankelijk ook! De concerten duren een uur en zijn zonder pauze.

Deze serie komt tot stand i.s.m. De Doelen. De concerten in de Doelen vindt u op www.dedoelen.nl file not found
April 2017
zondag 2 april 2017, 15:00 uur tot 16:00 uur
Organs United: Passieconcert Organs United: Passieconcert

Een van de meest indrukwekkende toonzettingen van de veertien kruiswegstaties is Le chemin de la croix van Marcel Dupré. Hayo Boerema weet wel raad met Dupré op ‘zijn’ Marcussen-orgel in de Laurenskerk.

Mei 2017
zaterdag 6 mei 2017, 15:00 uur tot zondag 14 mei 2017, 15:00 uur
Moederdagconcert Moederdagconcert

Vier Moederdag met Petra Veenswijk die een gevarieerd orgelconcert brengt met werken van Dupré, Escaich en Langlais. 

Juni 2017
zondag 11 juni 2017, 15:00 uur tot 16:00 uur
Première! Première!

Twee Rotterdamse premières besluiten ons orgelseizoen: een nog onuitgegeven orgelsonate van Rudolf Escher en een nieuwe mis voor koor en orgel van Laurensorganist Hayo Boerema.

Hayo Boerema is natuurlijk bekend als organist van de Laurenskerk, waar hij onder meer het magnifieke Marcussen-orgel bespeelt: het grootste orgel van ons land en het grootste volledig mechanische orgel van Europa. Maar misschien minder algemeen bekend is dat hij ook voor diverse ensembles en instanties componeert. Samen met de Laurenscantorij onder leiding van Wiecher Mandemaker voert vanmiddag zijn nieuwe Messe solennelle voor koor en orgel uit.

Dit concert komt tot stand i.s.m. de Doelen. 

AGENDA
ZO 02 APROrgans United: Passieconcert DI 04 APROrgelpauzeconcert WO 05 APRDomestica Rotterdam: Sleeping Beauty ZA 08 APRMatthaus Passion - Bach ZA 08 APRMatthaus Passion - Bach ZO 09 APRCantatedienst - Matthaus Passion - deel .. ZO 09 APRCantatedienst - Matthaus Passion - deel .. DI 11 APROrgelpauzeconcert MA 17 APRPaasconcert Stichting Vox Humana DI 18 APROrgelpauzeconcert
Gebouw
Expositie
Verhuur