algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
CONTACT ROUTE NIEUWSBRIEF
algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
slideshow
Organs United
Organs United verenigt twee orgels in een concertserie: de fenomenale instrumenten in de Laurenskerk en de Grote zaal van Doelen. Ze worden niet alleen tot klinken gebracht door hun vaste bespelers, Hayo Boerema respectievelijk Geert Bierling, maar ook door tal van binnen- en buitenlandse gastorganisten.

Deze musici weten wel raad met orgelmanualen en -pedalen. Het zijn meesters in het uitvoeren van muziek voor handen én voeten. Laat u meevoeren, verwonderen, overdonderen, stil worden, in vuur en vlam zetten, verrijken. Op zaterdagmiddag in de Doelen en op zondagmiddag in de Laurenskerk, en alle concerten zijn nog gratis toegankelijk ook! De concerten duren een uur en zijn zonder pauze.

Deze serie komt tot stand i.s.m. De Doelen. De concerten in de Doelen vindt u op www.dedoelen.nl file not found
Mei 2017
zondag 14 mei 2017, 15:00 uur tot 15:00 uur
Moederdagconcert Moederdagconcert

Vier Moederdag met Petra Veenswijk die een gevarieerd orgelconcert brengt met werken van Dupré, Escaich en Langlais. 

Juni 2017
zondag 11 juni 2017, 15:00 uur tot 16:00 uur
Première! Première!

Twee Rotterdamse premières besluiten ons orgelseizoen: een nog onuitgegeven orgelsonate van Rudolf Escher en een nieuwe mis voor koor en orgel van Laurensorganist Hayo Boerema.

Hayo Boerema is natuurlijk bekend als organist van de Laurenskerk, waar hij onder meer het magnifieke Marcussen-orgel bespeelt: het grootste orgel van ons land en het grootste volledig mechanische orgel van Europa. Maar misschien minder algemeen bekend is dat hij ook voor diverse ensembles en instanties componeert. Samen met de Laurenscantorij onder leiding van Wiecher Mandemaker voert vanmiddag zijn nieuwe Messe solennelle voor koor en orgel uit.

Dit concert komt tot stand i.s.m. de Doelen. 

AGENDA
DI 02 MEIOrgelpauzeconcert ZA 06 MEICodarts Symphony Orchestra ZA 06 MEICodarts Symphony Orchestra DO 11 MEIDiabolus in musica - Voor de paus in Avi.. ZO 14 MEIMoederdagconcert DI 16 MEIOrgelpauzeconcert ZA 20 MEIDomestica Rotterdam: Sleeping Beauty DI 23 MEIOrgelpauzeconcert DI 30 MEIOrgelpauzeconcert DI 06 JUNOrgelpauzeconcert
Gebouw
Expositie
Verhuur