algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
CONTACT ROUTE NIEUWSBRIEF
algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
slideshow
Kerk, Kroeg, Kasteel

Drie topensembles staan garant voor een onvergetelijke muzikale reis door de tijd. De samenwerking tussen Organisatie Oude Muziek en de Laurenskerk garandeert uitvoeringen op het hoogste niveau in een unieke ambiance! De concerten worden 60 minuten voor aanvang ingeleid door musicoloog Kees Wisse en vinden allemaal plaats in de Laurenskerk. 

Kaartverkoop
Tickets zijn te koop via onze website of bij de kassa van de Laurenskerk.
Regulier € 25,-
Vriend van de Laurenskerk € 21,-
CJP/student € 10,-

 

 


Mei 2017
donderdag 11 mei 2017, 20:30 uur
Diabolus in musica - Voor de paus in Avignon Diabolus in musica - Voor de paus in Avignon

Het was aan het hof van de pronkzuchtige tegenpaus Clemens VI in Avignon dat meerstemmige muziek voor het eerst vaste voet aan de grond kreeg in de liturgie. Rome sprak nog in 1322 een ban uit over polyfonie – ten faveure van het eenstemmige gregoriaans –, maar Clemens zag het potentieel. Hij haalde de beste musici naar het pauselijke hof en Avignon groeide uit tot een belangrijk cultureel centrum waar de Ars nova tot bloei kwam. Het Franse ensemble Diabolus in Musica diepte uit Avignonese manuscripten de mooiste motetten op van Philippe de Vitry en tijdgenoten.

AGENDA
DI 02 MEIOrgelpauzeconcert ZA 06 MEICodarts Symphony Orchestra ZA 06 MEICodarts Symphony Orchestra DO 11 MEIDiabolus in musica - Voor de paus in Avi.. ZO 14 MEIMoederdagconcert DI 16 MEIOrgelpauzeconcert ZA 20 MEIDomestica Rotterdam: Sleeping Beauty DI 23 MEIOrgelpauzeconcert DI 30 MEIOrgelpauzeconcert DI 06 JUNOrgelpauzeconcert
Gebouw
Expositie
Verhuur