algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
CONTACT ROUTE
algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
Op reis met Kras de Kerkuil (Basisonderwijs groep 6 t/m 8)
Op dit moment zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuw educatief materiaal. Daarom is het op dit moment niet mogelijk om met een klas op reis te gaan met Kras de kerkuil. Zodra het weer mogelijk is zullen wij dit op onze website vermelden.
Rotterdam haven en historie in zicht!! (Basisonderwijs groep 6-8)

Leer op de leukste manier historisch Rotterdam en de moderne haven kennen.


1. Kids Marina
Samen met vier klasgenootjes stap je in bijvoorbeeld een politie-, brandweer- of containerboot. Kies het ruime sop en vaar zelfstandig door de kleinste haven van Rotterdam op zoek naar de antwoorden op de speurtochtvragen! Deze zijn te vinden op en aan het water. Sturen en (er)varen zoals in het echt! Klik hier voor meer informatie over Kids Marina.


2. Torenbeklimming Laurenstoren

Hoeveel treden tel jij? De torenbeklimming is voor ieder kind een belevenis! Onderweg wordt er enkele keren halt gehouden om wat te vertellen (en natuurlijk even op adem te komen). De grootste beloning is uiteraard het uitzicht bij bovenkomst. Rotterdam in vogelperspectief!


(Optioneel) Mc Donalds
Een schoolreis is niet af zonder een lekkere lunch! Voor of na het programma wordt een bezoekje gebracht aan het Mc Donalds restaurant op de Hoogstraat. Zij hebben speciaal voor dit arrangement een schoolreismenu samengesteld. Het menu bestaat uit een kleine frisdrank, medium frietjes met frietsaus en hamburger/kipnuggets of visburger. 
 

Duur arrangement: 1,5 uur (exclusief optionele lunch).
Doelgroep: basisonderwijs school (groep 6 t/m 8)
Aantal leerlingen: 30 – 90 per 1,5 uur
Prijzen: 
3 luikarrangement (Kids Marina, Laurenskerk en torenbeklimming): € 6,- p.p.
3 luik de luxe (inclusief menu Mc Donalds): € 9,75 p.p.


Reserveren kan via onderstaand formulier. Wilt u meer informatie dan kunt u mailen naar petra@laurenskerkrotterdam.nl. 

Dit programma is een samenwerking met Kids Marina.
Middelbaar onderwijs, MBO, HBO of Universitair onderwijs
Middelbaar onderwijs, MBO, HBO of Universitair onderwijs
Met grote regelmaat bezoeken verschillende groepen de kerk in het kader van vakken als geschiedenis, kunstbeschouwing, architectuur en CKV. Voor deze typen onderwijs zijn een bezoek met de audioguide of een rondleiding met een gids zeer geschikt. Ook is het mogelijk om met een groep de toren te beklimmen onder begeleiding van één van onze torengidsen.

Hier vindt u meer informatie over prijzen of over het maken van een afspraak voor rondleidingen of torenbeklimmingen. U kunt ook zelfstandig de kerk bezoeken, dit kan voor slechts €1,50 tijdens onze openingstijden.

Programma:
Thought Bubble
Cultuur
Verhuur