algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
CONTACT ROUTE
algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
slideshow
De Laurenskerk 'Een monument vol verhalen'
De geschiedenis van 'de Laurens' in 84 vertellingen!

De permanente tentoonstelling laat bezoekers het verleden beleven door een verrassende inrichting van de kapellen en meeslepende audiofragmenten. Zo’n twintig verhaalthema’s zijn gegroepeerd rond locaties en objecten in de Laurenskerk. De verhalen en plekken zijn authentiek, maar de ensceneringen, de ingezette media en veel van de objecten zijn van nu.

Het verhaal van de Laurenskerk wordt verteld in een collage van beelden, kleuren, vormen, dingen, teksten, muziek en woorden. Soms ontroerend, vaak grappig, informatief maar nooit saai. Het ontwerp van de tentoonstelling is in handen van het gerenommeerde bureau Kossmann.dejong uit Amsterdam.

Er is geen vaste route en u kunt steeds kiezen voor de hoeveelheid informatie die u wilt horen of lezen. Een bezoek van een kwartier is net zo boeiend als één van een uur.

De Laurenskerk, het enige monument uit de middeleeuwen in Rotterdam, is in het afgelopen decennium in toenemende mate een multifunctionele ruimte geworden waar plaats is voor concerten, symposia, feesten, bedrijfspresentaties, beurzen en natuurlijk is er in deze Rotterdamse erfgoedlocatie een plek voor de permanente tentoonstelling en kerkdiensten.

Werkzaamheden Grotekerkplein
Werkzaamheden Grotekerkplein De gemeente is druk bezig met het vergroenen van het centrum van Rotterdam, zo ook het Grotekerkplein, het plein voor de Laurenskerk. De contouren van een stadspark zijn inmiddels duidelijk zichtbaar, maar helaas zorgen de werkzaamheden wel tot enige overlast. 
De kerk is ten alle tijden bereikbaar via een looppad. Het resultaat wordt prachtig en we hopen op een mooi groen plein vanaf eind april.Tot die tijd is het helaas even een beetje behelpen. Onze excuses voor het ongemak.

Onthulling nieuwe ramen Laurenskerk
Onthulling nieuwe ramen Laurenskerk Begin maart werden twee gebrandschilderde ramen op spectaculaire wijze onthuld in de Laurenskerk. De ontwerpen doken een aantal jaar geleden op uit de nalatenschap van de kunstenares die de ramen in de jaren 50 had ontworpen. Om onduidelijke is er jaren geleden besloten slechts 1 raam van het drieluik te realiseren. Na de vondst van de schetsontwerpen is besloten met behulp van fondsenwerving de overige twee ramen ook te laten maken, waarmee de restauratie van de Laurenskerk na vele jaren eindelijk voltooid is.Torenjukebox - vraag je favoriete nummer aan
Torenjukebox - vraag je favoriete nummer aan Heb jij altijd al jouw favoriete nummer luid en duidelijk in Rotterdam willen horen? Dat kan! Richard de Waardt (33) is beiaardier van het eeuwenoude carillon van de Laurenskerk en speelt elke zaterdag van 13:00 tot 14:00 verzoeknummers. (vanaf 26 mrt t/m 31 juli) 

Heb jij een favoriet nummer dat hij voor jou kan spelen? Vraag je favoriete nummer aan. 

Kom jij ons team vrijwilligers versterken?
Kom jij ons team vrijwilligers versterken? De Laurenskerk is het enige gebouw uit de middeleeuwen in het centrum van Rotterdam. Voor veel Rotterdammers is de Laurenskerk het symbool van de wederopbouw na WO II en daar zijn we trots op! De Laurenskerk heeft een rijke geschiedenis en die delen we graag met het publiek wat ons bezoekt. 
De Laurenskerk wordt al jaren onder andere gebruikt als concertpodium voor klassieke muziek, maar ook als tentoonstellingsruimte met daarin een vaste tentoonstelling. Bovendien worden er vanaf het voorjaar tot en met het najaar torenbeklimmingen georganiseerd met als hoogtepunt het prachtige uitzicht over de stad.
Wil jij je inzetten voor Rotterdam en de Laurenskerk en lijkt het je leuk om kassadiensten te draaien of groepen bezoekers de toren op te leiden en het verhaal van de kerk te vertellen?
Geef je dan nu op als vrijwilliger bij de Laurenskerk. Wil je meer informatie over de vacatures neem dan conctact op met Petra Meijers petra@laurenskerkrotterdam.nl.
Thought Bubble
Cultuur
Verhuur