algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
algemeen programma museum event locatie kerkdiensten
slideshow
Welkom op de website van De Laurenskerk

De Laurenskerk, het enige monument uit de middeleeuwen in Rotterdam, is in het afgelopen decennium in toenemende mate een multifunctionele ruimte geworden waar plaats is voor concerten, symposia, feesten, bedrijfspresentaties, beurzen en natuurlijk is er in deze Rotterdamse erfgoedlocatie een plek voor de permanente tentoonstelling en kerkdiensten.

Rotterdam - Notre Dame - Latry
Rotterdam - Notre Dame - Latry

Op zaterdag 7 oktober 2017 om 20:00 worden de klavieren van het hoofdorgel van de Laurenskerk bespeeld door Olivier Latry, organist titulair van de Notre Dame Parijs. Op het programma staan stukken van Bach, Mendelssohn, Frauré, Dupré en Latry zelf. In dit avondvullende programma komt de veelzijdigheid van het Marcussenorgel als ook de vakkundigheid van Latry volledig tot zijn recht. 
In de middag verzorgd Latry een masterclass voor Codarts studenten. Toehoorders zijn welkom om mee te luisteren.
Koop hier uw ticekts


Kom jij ons team vrijwilligers versterken?
Kom jij ons team vrijwilligers versterken? De Laurenskerk is het enige gebouw uit de middeleeuwen in het centrum van Rotterdam. Voor veel Rotterdammers is de Laurenskerk het symbool van de wederopbouw na WO II en daar zijn we trots op! De Laurenskerk heeft een rijke geschiedenis en die delen we graag met het publiek wat ons bezoekt. 
De Laurenskerk wordt al jaren onder andere gebruikt als concertpodium voor klassieke muziek, maar ook als tentoonstellingsruimte met daarin een vaste tentoonstelling. Bovendien worden er vanaf het voorjaar tot en met het najaar torenbeklimmingen georganiseerd met als hoogtepunt het prachtige uitzicht over de stad.
Wil jij je inzetten voor Rotterdam en de Laurenskerk en lijkt het je leuk om in de kerk te helpen?  
Geef je dan nu op als vrijwilliger bij de Laurenskerk. Wil je meer informatie over de vacature neem dan conctact op met Petra Meijers petra@laurenskerkrotterdam.nl.
Gebouw
Expositie
Verhuur